Årets By/FÖRENING 2018

Österforse IF/Byalags ordförande Emil Danielsson, som tackar för utmärkelsen.

Motivering för årets bygd 2018.

Årets bygd/förening har verkligen visat att ett samhälle kan åstadkomma otroligt positiva och viktiga arbeten och en social gemenskap genom samanhållning och samverkan.
Sedan det för området viktiga och stora företaget Graningeverken lämnade samhället 2005 har innevånarna och föreningen på ett föredömligt sätt fortsatt sitt arbete med att skapa intressanta och viktiga arrangemang samt underhållit och utvecklat bygdens anläggningar till ett fortsatt mycket gott skick.
Idag driver man ett 10-tal årligen återkommande aktiviteter och man förvaltar, sköter och driver ett flertal anläggningar samt ett föräldrakooperativ, Kulla förskola.
Allt detta klarar man dessutom av med en god och ordnad ekonomi.
Därför är det verkligen hedersamt att vi får möjligheten att tilldela er Österforse IF priset som årets bygd/förening i Sollefteå kommun och överlämna tillhörande prissumma om 30000 kr.
Vår förhoppning och övertygelse är att ni med denna utmärkelse och tillhörande prissumma inspireras att fortsätta ert goda arbete med ytterligare satsningar och utveckling i bygden.

Ett stort grattis från Lokal Utveckling Sollefteåbygden i samarbete med Sollefteå kommun.

Vänligen

Styrelsen LUS

Nominera din by till nästa “årets by” t.o.m 31/12-2019. Läs mer!